Caută
Close this search box.

Iad în spitale, medicii în pragul disperării: La Iași, bolnavii COVID sunt ventilați manual

Situație dramatică în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Sunt prea puține ventilatoare pentru pacienții COVID care au nevoie de ajutor ca să poată respira.

Cadrele medicale fac ventilație manuală astfel încât să dea o șansă acestor oameni să trăiască, potrivit imaginilor difuzate de Digi24.

Captură video Digi24

Din păcate numărul crește și de fiecare dată credem că mai mult nu se mai poate”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD.

Cu resursele depășite de numărul mare de cazuri, cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași caută în fiecare clipă soluții pentru a a-și ține pacienții în viață. Situația este deja critică, cele 18 ventilatoare au devenit insuficiente pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, așa că în zona roșie se face ventilație manuală.

Pentru că nu mai avem niciun ventilator disponibil colegii noștri dau la balon până când va deveni un ventilator disponibil”, a afirmat Mihaela Maxim, asistent sef UPU.

La căpătâiul fiecărui bolnav pentru care nu există un ventilator liber stă câte un medic sau o asistentă care pompează manual oxigenului necesar.

Niciodată nu a fost așa, pacienți care să vină atât de grav de acasă, nevaccinați din păcate cei mai mulți dintre ei.

În ultimele zile, în urgențe, medicii au tratat la Terapie Intensivă și membri ai aceleași familii care au fost aduși de ambulanță în stare gravă. O femeie de 57 de ani a luptat pentru supraviețuire în ATI alături de fiica sa de 36 de ani. Amândouă în stare gravă, fiica din păcate mai grav, cu șoc cardiogen, miocardită în cadrul infecției COVID-19, preluată în cardiologie, intubată, ventilată și care s-a pierdut. Evident ne-a fost imposibil să-i spunem mamei care era și ea pe ventilație non invazivă, dar conștientă”, a mai spus Mihaela Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri