Caută
Close this search box.

Încă 500 de oameni au fost evacuați urgent din La Palma. Râurile de lavă acoperă totul

la palma

Încă 500 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele de pe insula spaniolă La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja erupe la fel de puternic, iar râurile de lavă continuă să reprezinte o amenințare în zonă.

Sunt temeri că activitatea vulcanică ar putea continua și în următoarele trei luni, ceea ce pune în pericol casele de pe insulă. Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă în urmă cu o lună.

Joi au avut loc noi evacuări, 500 de oameni fiind nevoiți să își părăsească locuințele urgent, peste noapte, în timp ce râurile de lavă înaintează spre coastă. Până acum, aproximativ 7.500 de oameni au fost evacuați.

O nouă erupție în La Palma. FOTO: Profimedia ImagesDESCHIDE GALERIA FOTO
,
Râurile de lavă provoacă distrugeri fără precedent pe insulă și au îngropat complet locuințe și au distrus bunurile oamenilor. Aproximativ 2.185 de clădiri au fost distruse de la începutul erupțiilor.

Potrivit informațiilor transmise de programul Copernicus al Uniunii Europene de observare a Pământului din satelit, lava a acoperit 866 de hectare de teren.

Autoritățile spun că oamenii sunt disperați și încep să își piardă speranța pe măsură ce erupția vulcanului continuă la fel de puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri