Caută
Close this search box.

Încununare și Început. Portret de dublă campioană europeană, la 18 ani. LA MULȚI ANI, Cosmina! (FOTO)

A fost, recent, la Munchen, o  mare ÎNCUNUNARE și, în același timp, este doar ÎNCEPUTUL pentru două autentice campioane.

Cosmina Dram este DIN NOU campioană europeană a canotajului, cucerind al doilea AUR CONTINENTAL  la juniori, cu puțin timp înainte de a împlini 18 ani, minunat eveniment care s-a produs vineri, 22 octombrie 2021.

Cosmina a cucerit  însă primul său titlu continental la doar 17 ani, fiind vorba de aurul cu barca de opt plus unu a României, în 2020, la belgrad, alături de valoroasele și super-talentatele sale colege Mariana Dumitru, Manuela Lungu, Alexandra Rușcuța, Ancușa Ungurean, Cornelia Tincu, Florentina Neculăeasa și Diana Petian. Era atunci la exact 3 ani de la debutul în canotaj, descoperită fiind de antrenorii Ciprian Atomei și Sorin Băhnărel, care sunt și acum antrenori selecționeri, împreună cu Simona Napa și Adriana Cserhati.

LA MULTI ANI senini și fericiti, Cosmina Dram, minunata noastră dublă campioană europeană!

Dar să revenim în anul 2021, an în care Cosmina a urcat într-o nouă barcă, schimbare de foarte bun augur, pentru că a întâlnit o altă MARE CAMPIOANĂ, în persoana excepționalei Georgelia Stoica, o colegă de uriașă valoare, inteligență, potențial, dăruire și ambiție, cu care a format noua echipă de dublu rame, echipă care a făcut, iată, ravagii la Munchen, câștigând la mare distanță fiecare cursă de la aceste Europene!

Am mai scris și vorbit despre povestea ta și a voastră, Cosmina, poveste care iti taie respiratia, despre succesul vostru formidabil de la Munchen, inclusiv în fața gazdelor germane, medaliate la Mondiale și venite cu mari pretenții la AUR. Acolo, chiar pe apele lor…

Dar acolo, chiar pe apele lor nemțești, AURUL a fost al româncelor, numite Cosmina Dram și Georgelia Stoica, așadar Cosmina și Georgelia sau Georgelia si Cosmina, cum vreti, campioane europene (autoritare) la canotaj juniori, dublu rame si – acum nu mai am nicio îndoială, după maniera în care s-au exprimat, viitoare campioane mondiale, de tineret si senioare . La Campionatele Mondiale de la Plovdiv au venit pe locul 5, dar au avut al 3-lea timp al competiției, în recalificări!

Acum au venit DE DEPARTE pe locul 1. În stilul de la Tokyo al campioanelor olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar, cu 4 ani mai mari ca ele.

Dar Cosmina, pentru că a fost ziua ei (a Georgeliei se apropie, vom reveni, desigur) mai are multe alte medalii, acest aur fiind doar o INCUNUNARE și un INCEPUT!
Mai ales un ÎNCEPUT !
LA MULTI ANI PLINI DE VIS, ÎMPLINIRE , BUCURIE SI MÂNGÂIERE, COSMINA, din partea MagnaNews și a autorului acestor rânduri !
Esti deja IUBITĂ de emoții, de izbândă și de șoapte de STELE.
Să rămâi asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri