Caută
Close this search box.

Inflaţia va scădea sub 2% până la finalul lui 2022 (oficial BCE)

inflaţia

Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat că se aşteaptă ca rata inflaţiei în zona euro să crească în următoarele luni dar să scadă sub 2% până la finalul lui 2022, transmit Bloomberg, Reuters şi Agerpres.

Villeroy, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, a apreciat că majorarea inflaţiei este temporară, fiind legată de creşterea preţurilor energiei şi de alte evoluţii, iar liderii din domeniul afacerilor i-au spus deja că se observă o scădere a preţurilor la unele materii prime.

Majorarea inflaţiei, chiar dacă este ridicată, nu înseamnă că este o tendinţă pe termen lung. Nu cred că este începutul unei spirale, chiar dacă trebuie să rămânem extrem de vigilenţi”, a declarat oficialul BCE la postul de radio France Inter.

Citește și: Seceta a afectat grav producția de cartofi în majoritatea regiunilor ţării

La întrebarea dacă BCE ar trebui să ia în considerare majorarea dobânzilor, acesta a răspuns că prima eroare care poată fi făcută în politica monetară este să reacţionezi exagerat la o variaţie temporară a preţurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri