Caută
Close this search box.

Jina, comuna din Sibiu cu cea mai mică rată de vaccinare

Jina este localitatea din Sibiu cu cel mai mic procent de vaccinare din județ – 2,67.

Primarul comunei din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Vasile Beschiu, spune că nu reuşeşte să-i convingă pe oameni să se vaccineze pentru că majoritatea nu cred că există COVID.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor.

Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a declarat primarul Gheorghe Vasile Beschiu, pentru Agerpres.

Potrivit edilului, în Jina nu se vaccinează nici cei cu studii superioare şi a dat ca exemplu cazul fostei directoare de la şcoală, care a decedat, după ce nu s-a imunizat şi s-a îmbolnăvit de COVID-19.

A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a arătat primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Şi directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, confirmă faptul că de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea, potrivit Digi24.

Imagine din Jina Foto: Facebook

În prezent, în comuna Jina sunt bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri