Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis s-a testat, după ce s-a întâlnit cu omologul leton, bolnav de Covid

klaus iohannis

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată, după ce președintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2.

Șeful statului a avut contact cu acesta, la Malmo, în Suedia, motiv pentru care a făcut un test COVID.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat pentru Agerpres Administraţia Prezidenţială.

Administrația Prezidențială a precizat pentru Digi24.ro că președintele Klaus Iohannis s-a testat și rezultatul a fost negativ, după ce acesta s-a întors din Suedia unde a avut contact cu preşedintele leton Egils Levits.

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri