Caută
Close this search box.

Digi24: Klaus Iohannis va anunța eșecul consultărilor cu partidele politice

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis va anunța că runda de consultări convocate cu partidele parlamentare, la Palatul Cotroceni, nu a dus la conturarea nici unei soluții pentru ieșirea din criza guvernamentală și că le cere partidelor să discute între ele, pentru a găsi calea de urmat.

Potrivit informațiilor oferite de surse participante la discuțiile cu șeful statului, Klaus Iohannis ar miza în continuare pe forțarea partidelor să se așeze la masa negocierilor.

Președintele le-a spus liderilor PNL care au mers la consultări să fie cuminți, adică să renunțe la atacuri la adresa partenerilor posibili de guvernare, pentru că este „o situație dificilă”. Totodată, potrivit unor surse participante la discuții, Klaus Iohannis le-a comunicat liberalilor că nu își dorește o soluție pe termen scurt, ci un guvern stabil care să poată gestiona treburile țării și criza de sănătate publică.

Celor de la USR le-a spus că regretă că s-a implicat prea tare în coaliția de guvernare PNL-UDMR-USR și că de acum va lăsa partidele să se descurce singure, să ajungă prin negocieri la o soluție comună.

Deocamdată, soluția comună nu se întrevede. PNL nu mai dorește o guvernare comună cu USR deoarece nu se arată dispus să renunțe la nominalizarea lui Florin Cîțu pentru un nou mandat de prim-ministru, cei de la USR au pus înlăturarea lui Cîțu din schemă drept condiție ultimativă, și niciunul dintre cele 3 partide de dreapta nu este dispus să negocieze cu PSD sau AUR.

PSD a anunțat, prin vocea lui Marcel Ciolacu, că dacă reușește să adune o majoritate, este dispus să preia guvernarea, însă calculele arată că acest lucru este imposibil fără cooptarea voturilor de la USR sau de la UDMR sau de la PNL.

Marcel Ciolacu a pus pe masă însă o soluție de avarie, pe termen foarte scurt, care se referă la susținerea de către PSD în Parlament, a guvernului interimar Cîțu, în numele crizei de sănătate publică. Ciolacu a dat asigurări că vor fi preluate toate solicitările guvernului, pentru a depăși criza sanitară, economică și socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri