Caută
Close this search box.

Liceul BORȘA, gazdă într-un proiect Erasmus de promovare a Maramureșului

Săptămâna trecută, din 18 până în 22 octombrie, liceul Borșa a fost gazda echipelor venite din Franța, Islanda, Spania și Italia în cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „Biodiversitatea: trecut, prezent și viitor”.

Sub numele de „Biodiversitatea română”, activitățile derulate de-a lungul celor 5 zile au făcut cunoscute frumusețile naturale ale orașului Borșa și ale Maramureșului.

Grupurile formate din câte 6 elevi și 2 profesori însoțitori alături de elevii și profesorii Liceului Borșa au participat la diferite activități practice cât și la excursii în Parcul Natural Munții Maramureșului și Parcul Național Munții Rodnei.

Luni, în data de 18 octombrie, oaspeții au fost întâmpinați la liceu cu pâine și sare, așa cum e datina la români.

Împreună cu elevii și profesorii liceului nostru, au plantat în ghivece plante specifice zonelor de unde vin, au participat la un concurs pe tema biodiversității și au preparat produse naturale. Seara s-a încheiat la „Căsuța lui Gogu” cu un foc de tabără care i-a încântat nemaipomenit atât pe elevi, cât și pe profesori”, a declarat profesor Cristina Timiș, coordonator proiect Erasmus.

Ziua de marți a fost dedicată excursiei la Izvorul Albastru al Izei, vizitării Atelierului de Ceramică și a Morii lui Mecleș din Săcel. După amiază, ajutați de membrii Ansamblului Cercănelul, participanții la proiect au învățat câțiva pași de dans.

Muzeul Satului Maramureșean, Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirile Săpânța-Peri și Bârsana au fost unele dintre punctele de interes vizitate în cea de a treia zi, în excursia elevilor și profesorilor prin frumosul Maramureș istoric.

Călătoria cu Mocănița de joi, 21 octombrie, a fost o altă ocazie pentru participanți de a se bucura de frumusețea peisajelor noastre.

Călătoria cu telescaunul și apoi drumeția până la Cascada Cailor a încheiat o săptămână în care toți, elevii și profesorii străini, alături de cei români, au avut parte de experiențe inedite.

Ospitalitatea românească binecunoscută, locurile frumoase vizitate și timpul petrecut împreună au creat amintiri de neuitat și prietenii de durată.

Citește și: Ursula von der Leyen, în limba română: Veşti bune pentru România!

Mulțumim domnului primar Timiș Ion Sorin, Pensiunii Vaduri și domnului consilier Ștețco Grigore Vasile pentru implicarea și ajutorul oferit în buna organizare a activităților”, a mai spus coordonatoarea proiectului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri