Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Soluţia este simplă, refacerea coaliţiei de guvernare, cu actori politici credibili

ludovic orban

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, după succesul moţiunii de cenzură, că singura soluţie este refacerea coaliţiei de guvernare şi a precizat că cele trei partide, PNL, USR-PLUS şi minorităţile, precum şi minorităţile trebuie să se aşeze la masa negocierilor.

Ludovic Orban a declarat că premierul Florin Cîţu a rămas ”repetent” astăzi, prin rezultatul moţiunii de cenzură.

”Trebuie căutate punctele care ne unesc, care sunt destul de multe”, a mai spus Orban, el arătând că a văzut în discursul de astăzi că premierul s-a răfuit cu toate partidele, în condiţiile în care PNL nu poate guverna singur.

”Este momentul ca cei care au acţionat mai mult din ambiţie, din frustrare, să facă un pas înapoi şi să îi lase pe oamenii raţionali din PNL, USR-PLUS, UDMR şi minorităţi să se aşeze la masa negocierilor. (..) Preşedintele trebuie să înţeleagă că această criză a durat prea mult”, a mai spus Orban.

Fostul lider PNL a mai spus că Florin Cîţu nu mai poate obţine votul Parlamentului şi nu mai poate fi reînvestit, pentru că există o decizie a CCR care spune clar că premierul demis prin moţiune nu mai poate fi nominalizat premier.

”Eu nu pot să cred că Florin Cîţu mai poate fi reînvestit”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Orban: E de ajuns să ne uităm la ce se comentează pe pagina preşedintelui ca să ne dăm seama că e în mare pericol

Fostul preşedinte al PNL a afirmat că orice înţelegere cu PSD ”va duce din punctul său de vedere la o despărţire definitivă de cei care vor să facă înţelegere cu acest partid”.

Despre o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a arătat că nu va susţine nicio aventură politică în care să fie aruncată România.

”Am declarat la finalul congresului că parteneriatul meu cu Klaus Iohannis s-a încheiat. Din păcate, comportamentul preşedintelui în ultima perioadă a fost total diferit faţă de comportamentul în care am avut un parteneriat serios, care a dus la victoria partidului, din păcate în ultimele trei luni nu îl recunosc pe Iohannis.

E de ajuns să ne uităm la ce se comentează pe pagina preşedintelui ca să ne dăm seama că e în mare pericol”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri