Caută
Close this search box.

Mai mult de jumătate dintre terasele de pe Bd. Decebal sunt amplasate ilegal. Negoiță nu știe nimic

robert negoiţă

Bulevardul Decebal. Totuarele reabilitate de Primăria Sector 3 anul trecut s-au umplut de terase. Acestea ocupă circa 80% din lățimea spațiului pietonal, astfel că oamenii mai au un mic tunel, între cele două părți ale terasei, pe unde să treacă.

Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, mai mult de jumătate dintre terase sunt amplasate ilegal, fără documentele necesare. Contactat de HotNews.ro, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut că a autorizat terasele ca să creeze locuri de muncă. Despre cele fără acte, spune că nu are cunoștință.

”Pe raza municipiului Bucureşti eliberarea autorizaţiilor / avizelor de funcţionare a teraselor este atributul exclusiv al primăriilor de sector.
Pe Bulevardul Decebal, ocuparea domeniului public se face în baza avizelor de urbanism emise de către Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sector 3.

Verificările inspectorilor Direcției Generale de Poliție Locală efectuate în zona Bulevardului Decebal au vizat un număr de 23 agenţi comerciali care desfăşoară activităţi de prestări servicii în domeniul alimentaţie publice.

În urma controalelor, s-a constatat faptul că zece agenţi economici deţin atât autorizaţii de funcţionare pentru activităţi comerciale, cât şi avize pentru terase sezoniere eliberate de către Primăria Sector 3.

În cazul altor 13 societăţi comerciale, inspectorii au constatat că acestea deţineau autorizaţii de funcţionare pentru activităţi comerciale dar nu aveau aviz de funcţionare pentru terasele sezoniere”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Pentru lipsa avizelor de funcţionare cei 13 agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 13.000 de lei.

De asemenea, în cazul tuturor celor 13 operatori economici, inspectorii au dispus suspendarea activităţii desfăşurate pe domeniul public până la intrarea în legalitate. Procesele-verbale încheiate sunt în termenul legal de contestare, precizează Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri