Caută
Close this search box.

”Maratonul pentru viaţă”. Două centre de vaccinare din Bucureşti sunt non-stop, altele au program prelungit

A început un nou ”Maraton pentru viaţă”. Mai multe centre de vaccinare din Bucureşti au program prelungit de azi, în fiecare weekend, până la sfârşitul anului, când oficialii speră să fie atins pragul care poate limita pandemia: 70 la sută dintre români să fie imunizaţi prin vaccinare.

Oficialii au anunţat şi noile recomandări pentru booster. Va fi doar cu o jumătate de doză, de luni, în cazul celor cu schema completă de la Moderna, potrivit TVR.

Cei care vor o protecţie mai mare împotriva COVID cu un alt tip de vaccin decât cel iniţial şi aleg Moderna vor primi tot o doză întreagă. Însă cei care şi-au inoculat tot Moderna, de luni, primesc o jumătate de doză.

Protecţia e la fel de bună, doar că frecvenţa şi intensitatea reacţiilor adverse sunt reduse, spun experţii. Şi nu e nici o problemă pentru cei peste 43 de mii de români care au făcut deja doza întreagă.

În mai multe centre de vaccinare din Bucureşti, programul este prelungit până la miezul nopţii, în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, până la sfârşitul anului.

Sunt şi două centre deschise non-stop în fiecare zi.

Pentru oamenii din sate, primarii pot cere însă şi echipe mobile. Ar putea să fie asigurat şi transportul către centre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri