Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că nu va susține un eventual demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, anunțat de AUR în caz că va insistă cu numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier după ce Guvernul a picat în Parlament.
Co-președintele AUR, George Simion, a declarat, luni seară, la Antena 3, că dacă președintele Klaus Iohannis îl va nominaliza tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier dacă Guvernul o să pice în Parlament în urmă moțiunii de cenzură, AUR va strânge semnături pentru suspendare.
La DNA este deshis un dosar penal privind modul în care şeful PSD, Marcel Ciolacu, şi încă alţi 11 indivizi, au primit titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”. Ciolacu a primit certificatul de “luptător” la începutul anului 2019.
Marius Mioc, revoluționar autentic din Timișoara, a descoperit că Ciolacu a obținut acest titlu în condițiile în care numele șefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului.
Marius Mioc spune că i-a cerut detalii lui Ciolacu despre aceste aspecte controversate, însă acesta nu i-a răspuns.
Este ciudat în acest caz că Marcel Ciolacu nu apare printre cele 6546 de persoane care au depus, pînă la dată de 12 mai 2015, cererea de atribuire a noului titlu introdus de OUG 95/2014 de “luptător cu rol determinant”.
Marcel Ciolacu avea încă din anii ’90 certificat de “Luptător remarcat pentru fapte deosebite”. Diferența față de titlul pe care l-a obținut în 2019, de “Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”, constă în faptul că ultimul prevede și o indemnizație lunară de 2.000 de lei.
El a declarat în decembrie 2019 că nu a avut niciun beneficiu de pe urmă titlului de “Luptător remarcat pentru fapte deosebite”, însă Recorder l-a prins cu minciuna.
Recorder a demonstrat că Marcel Ciolacu a primit un hectar de teren în comuna Sapoca, în anii ’90, în baza titlului de revoluționar. Această realitate rezultă dintr-un tabel cu revoluționarii buzoieni care au primit diverse beneficii din partea statului.
Informația este confirmată de declarația de avere pe care Marcel Ciolacu o depunea în anul 2008: terenul din Sapoca apare la categoria bunuri înstrăinate în ultimele 12 luni.
Întrebat punctual de acest teren, liderul PSD a răspuns doar atât: “Nu mai dețin de foarte mult timp terenul la care faceți referire”.
Întrebat despre aspectele dubioase ale modului în care și-a obținut titlul de “Luptător în revoluție cu rol determinant”, Ciolacu a spus: “Nu-mi faceți o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluție. Sunt mândru că am fost la Revoluție, nu am cerut niciun ban statului român, dar nu mă faceți vinovat de lucrul acesta pentru că nu va permit”.
Surse avizate ne-au transmis că nea Marcel era sub plapumă la Revoluția din decembrie 1989. Acesta ar mai fi posesorul a alte trei dosare penale despre care opinia publică nu are cunoștință.