Caută
Close this search box.

Merck cere autorizaţia pentru un medicament anti-Covid, molnupiravir

Laboratorul american Merck a depus cererea de autorizare în urgenţă în Statele Unite a unei pilule anti-Covid. Potrivit unui test clinic, medicamentul ar reduce la jumătate riscul de spitalizare şi de deces a pacienţilor pozitivi la Covid-19.

Medicamentul se numeşte molnupiravir iar dacă va fi aprobat el reprezintă un pas important în lupta împotriva pandemiei, permiţând diminuarea formelor grave ale bolii.

Uşor de administrat şi crucial în lupta împotriva pandemiei de Covid, pílula molnupiravir este complementară vaccinurilor.

Medicamentul poate fi administrat în primele zile de la depistarea pozitivă cu Covid,

Administrat în primele zile după un test pozitiv la Covid, medicamentul reduce la jumătate riscul de spitalizare ori de deces, arată un test clinic realizat de compania Merck în afara Statelor Unite, potrivit RFI.

Consecinţele extreme ale acestei pandemii necesită un răspuns de urgenţă fără precedent – este justificarea companiei care a cerut ca tratamentul să fie aprobat de Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) de urgenţă. Mai exact, Merck cere ca tratamentul să fie aprobat în primele 10 zile după ce FDA a primit rezultatele testului clinic.

Compania americană susţine că lucrează în prezent şi cu alte agenţii din întreaga lume, organisme ce aprobă punerea pe piaţă a medicamentelor pentru ca molnupiravir să poată fi pus pe piaţă în lunile care vin.

Este un tratament ce poate fi administrat acasă.

Grupul a început deja să producă la scară mare aceste pastile şi prevede că până la finele anului va fabrica dozele necesare pentru 10 milioane de tratamente.

În plus, Merck a încheiat deja acorduri cu mai multe ţări printre care şi Statele Unite care, au prevăzut să cumpere 1,7 milioane de tratamente dacă molnupiravir va fi aprobat.

Este un antiviral ce diminuează capacitatea unui virus de a se reproduce.

Pe de o parte, pilula permite persoanelor pozitive la Covid să nu facă complicaţii grave.

În acest moment, compania Merck derulează un test clinic special pentru a se observa dacă pilula poate fi administrată cu titlu preventiv.

Testul a fost derulat pe persoane care reprezentau cazuri uşoare ori moderate de Covid-19 dar aveau cel puţin un factor de risc agravant – obezitate, diabet, probleme cardiace. Tratamentul a fost administrat în primele 5 zile după apariţia primelor simptome. Rata de spitalizare ori de deces a pacienţilor care au primit medicamentul a fost de 7,3% dar s-a dublat în cazul celor cărora le-a fost administrat placebo.

Niciun deces nu s-a înregistrat în rândul persoanelor tratate cu molnupiravir. 8 au murit din grupul celor care au fost trataţi cu placebo.

La rândul său, laboratorul Pfizer testează în prezent, pe mii de persoane, un tratament antiviral pentru a evalua eficacitatea unei pilule asupra persoanelor care sunt pozitive la Covid dar şi în anturajul lor, pentru a bloca dezvoltarea de complicaţii la cazurile contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri