Caută
Close this search box.

Ministerul Justiţiei se modernizează informatic

Ministerul Justiţiei a anunţat joi că a fost semnat contractul pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate pentru refacerea reţelei Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanţe din România, unde această infrastructură este învechită.

„Reţeaua LAN reprezintă infrastructura fără de care nu poate funcţiona la parametri optimi nici un sistem sau aplicaţie informatică utilizată la nivelul instanţelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a şedinţelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică”, explică Ministerul Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al ministerului transmis Agerpres, în cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ), finanţat de Banca Mondială, Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) – Unitatea de Implementare a Proiectului a semnat contractul de servicii de consultanţă pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate la faţa locului pentru refacerea reţelei/infrastructurii Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanţe din România din totalul de 240, incluzând şi Ministerul Justiţiei.

„Strategia pentru refacerea reţelei LAN a fost elaborată şi aprobată în anul 2019. Achiziţia pentru serviciile de consultanţă privind analiza s-a derulat în perioada 15 martie – 7 octombrie, în conformitate cu regulamentele BIRD privind achiziţiile, fiind licitaţie deschisă internaţională, cu utilizarea metodei de achiziţie ‘Selecţie pe baza celui mai mic cost (LCBS – Least Cost Based Selection)'”, se precizează în comunicat.

Ministerul Justiţiei menţionează că firma care va realiza analiza, SC ETA SRL România, a fost selectată printr-o procedură de achiziţie, contractul fiind în valoare de 1.562.837,28 lei fără TVA şi se va derula pe o durată de 27 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri