Caută
Close this search box.

Ministerul Sănătăţii, contract pentru cumpărarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali

anticorpi monoclonali

Ministerul Sănătăţii anunţă că a încheiat un contract, pentru cumpărarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali.

”Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent cu firma producătoare pentru livrarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, în baza acordului- cadru SANTE/2020/C3/091 încheiat între Comisia Europeană şi firma producătoare”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că medicamentele, care vor sosi săptămâna viitoare, vor fi distribuite imediat unităţilor sanitare, pentru a fi administrate pacienţilor cu Covid-19, în primele zile de la debutul simptomatologiei.

Terapia cu anticorpi monoclonali, utilizata pentru Donald Trump, a fost dezvoltată de Regeneron Pharmaceuticals, dar compania nu a publicat încă rezultate. în schimb, un alt studiu clinic cu anticorpi monoclonali, desfăşurat de compania Lilly, a fost oprit de Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, pe motiv de siguranţa a pacienţilor.

Din categoria medicatiei imunosupresoare, Food and Drug Administration (FDA), din Statele Unite, a aprobat două clase de inhibitori de interleukină 6 (IL-6): anticorpi monoclonali ai receptorului anti-IL-6 (sarilumab, tocilizumab) si anticorpi monoclonali anti-IL-6 (siltuximab).

Aceste clase de medicamente au fost evaluate pentru gestionarea pacientilor cu COVID-19 care au inflamaţie sistemică. În protocolul de tratament din România, din clasa de imunomodulatoare, sunt menţionate Tocilizumab- antagonist de receptor IL-6, si Anakinra (anatagonist de receptori de IL-1, un medicament utilizat în prezent pentru tratamentul poliartritei reumatoide).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri