Caută
Close this search box.

Municipiul București, cu o incidență ce crește continuu, a ajuns la 6,64 la mie și este, cu 18 județe, sunt în scenariul roșu. Restricții masive, NUMAI pentru nevaccinați

Ilfov este pe prima poziție în topul celor mai ridicate incidențe, cu 7,18 cazuri la mia de locuitori și alte 525 de îmbolnăviri înregistrate de miercuri până joi. Pe locul 2 se află municipiul București cu 2308 cazuri noi și o incidență de 6,64 ‰, iar pe locul 3 este județul Timiș cu 729 cazuri noi și o incidență de 6,34 ‰. Alte 13 județe sunt în scenariul roșu.

Municipiul București și 18 județe au intrat în scenariul roșu, rata de infectare la nivel național ajungând la 3,98 la mia de locuitori.

Județele intrate în scenariul roșu sunt: Arad, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș.

Un număr de 12.032 de noi cazuri COVID-19 au fost raportate joi ca fiind noi infectați în  anterioarele 24 de ore, bilanțul total al infectărior ajungând în România, joi, la 1.233.668 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 176 de decese, în timp ce 1.364 de pacienți sunt internați la ATI. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.581 de teste RT-PCR și 42.395 de teste rapide antigenice.

Bucureștiul a trecut de incidența de 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori (‰), potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, miercuri, 29 septembrie. Datele vin la două zile după ce în Capitală a fost raportat un număr-record de noi infectări, respectiv 2.559 de cazuri.

Noi și masive restricții, DOAR pentru persoanele nevaccinate. Testele nu mai sunt luate în considerare

Potrivit regulilor, când rata depășește 6 la mie, intră în vigoare noi restricții.

Astfel, persoanele nevaccinate vor circula în weekend doar între orele 05:00 – 20:00, cu anumite excepții.

Pe de altă parte, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile, vor putea circula fără restricții, ca și cele care au trecut prin boală, în vreme ce testele (PSC sau antigen), chiar făcute în aceeași zi, nu vor mai avea puterea de a elimina restricția!

Nu e nicio discriminare…

Magazinele se închid la ora 18.00, iar restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid complet, iar nunțile și botezurile se interzic în totalitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri