Caută
Close this search box.

VIDEO Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis pentru a forma un nou guvern

Într-o declarație de presă, președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pe Nicolae Ciucă, propunerea Partidului Național Liberal, ca premier desemnat să formeze un nou guvern.

Vom negocia imediat cu forțele responsabile”, a anunțat Nicolae Ciucă, imediat după anunțul desemnării.

După o carieră militară cu adevărat impresionantă, generalul Nicolae Ciucă a trecut în rezervă pentru a intra în politică.

În noiembrie 2019, a fost numit de președintele Iohannis ministru al Apărării, iar în octombrie 2020 s-a înscris în PNL pentru a candida în Dolj la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un loc în Senat.

În decembrie 2020, după demisia lui Ludovic Orban, președintele Iohannis l-a numit pe ministrul Nicolae Ciucă premier interimar.

Citește și: Kelemen Hunor: Ciucă este un militar excepțional, dar avem o problemă…

Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967, în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj.

A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988.

În 1990 a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare, la Făgăraş. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite, în perioada 1993-1995, precizează MApN.

În 2000, a urmat cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii), Centrul PfP, Bucureşti, şi cursul de limbă engleză, Academia Forţelor Terestre, Sibiu, iar în 2001, a participat la cursul JOINT şi operaţii multinaţionale, Centrul PfP, Bucureşti.

În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, cu lucrarea „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale”, UNAP, Bucureşti, iar în anul 2004 a urmat Cursul de relaţii civili militari în Europa de Est şi Asia Centrală, Hulburt Field, Florida – SUA.

În anul 2005 a urmat Cursul de limba engleză – terminologie NATO, York Sr. John University, iar în anul 2006 şi-a aprofundat cunoştinţele, absolvind, în SUA, Colegiul de război, trupe de uscat, şi a obţinut masterul în Studii Strategice.

În 2012 a absolvit cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale „Securitate şi bună guvernare” – Colegiul Naţional de Apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri