Caută
Close this search box.

Noi detalii din ancheta după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Două anchete au fost deschise după incendiul de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în care și-au pierdut viața 7 pacienți îngrijiți la ATI. Autoritățile încearcă să afle cauza incendiului și cine se face vinovat de tragedie.

-Tot am văzut în flăcări și camerele unde era mama mea, ce să mai zic, eram șocat.

-Dezastru, nu am cuvinte să spun.

Rudele îndurerate au fost chemate la morga din Constanța să identifice pacienții care au murit în incendiu.

-Mi-am pierdut mama, ce poate să fie mai rău? Te duci la spital ca să te faci bine, nu ca să mori arsă.

Sadâc Zafer – procuror de caz: Se pare că cele 7 victime, femei, au decedat ca urmare a intoxicației cu fum din cauza incendiului, iar în cazul a 2 dintre victime, de arsurile provocate de temperatura ridicată din saloane.

Rudele victimelor povestesc cum au aflat de tragedie.

-Cum ați aflat că mama dumneavoastră a murit?
-De la televizor. Eram acasă și a venit fratele meu disperat și ne-a chemat că arde spitalul. Am zis că nu e posibil.

În Spitalul de Boli Infecțioase nu mai este niciun pacient internat, toți au fost redirecționați către alte unități medicale din județ.

Silviu Coşa – prefectul judeţului Constanţa: 29 pacienți au ajuns la spitalul militar, din aceștia 6 au fost păstrați că au forme medii spre severe, 18 la spitalul modular care a fost activat ieri încă înainte de stingerea incendiului.

Personalul medical al spitalului de Boli Infecțioase a fost relocat. Rând pe rând medicii sunt audiați de procurori.

Eugenia Muja, medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: A fost o zi foarte grea, extrem de grea. A fost cumplit pentru cei care au murit, condoleanțe și este foarte trist pentru tot colectivul.

În prezent sunt două anchete în desfăsurare. Una a corpului de control și una a procurorilor.

Silviu Coşa – prefectul judeţului Constanţa: Am purces la înființarea unei comisii de control alături de DSP, juriști să răspundă solicitării premierului să facem ancheta adminsitrativă.

Sadâc Zafer – procuror de caz: Avem mai multe ipoteze, încă se fac cercetări la fața locului, este foarte mult de verificat în câmpul infracțional. Pot spune că am făcut deocamdată o investigare la fața locului de cel mult 30%.

Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. 3 bărbați au reușit să se salveze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri