Caută
Close this search box.

Noi probleme cu legea pentru Gigi Becali? Tribunalul București spune că ar fi trebuit să fie trimis în judecată

gigi becali

Gigi Becali (63 de ani), patronul celor de la FCSB, ar putea avea din nou probleme cu justiția.

Asta după ce Tribunalul București a informat că latifundiarul ar fi trebuit trimis în judecată pentru spălare de bani în scandalul imens al despăgubirilor dubioase aprobate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), informează site-ul newsonlinre.ro.

Deși procurorii au clasat inițial cazul, sursa citată scrie că magistratul de la Tribunalul București învestit cu soluționarea a decis că plângerea lui Becali este nefondată și că, mai mult, erau suficiente probe pentru ca patronul FCSB să fie trimis în judecată pentru spălare de bani.

În temeiul art.341 alin.6 lit.a teza a III-a N.C.proc.pen., respinge – ca nefondată – plângerea formulată de petentul (suspect) BECALI GEORGE (cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor procesuale la ..) împotriva ordonanţei date de procuror la 24.06.2021 în dosarul de urmărire penală nr. 137/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, menţinută prin ordonanţa nr. 101/II-2/2021 din 16.07.2021 a procurorului-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Constată că, în cauză, se impunea punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a petentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor prev. de art.49 alin.1 lit.a, b şi c din Legea nr. 129/2019, cu aplic. art.41 N.C.pen., însă principiul „non reformatio in pejus” (neagravarea situaţiei în propria cale de atac) opreşte pronunţarea altei soluţii în acest cadru procesual. În temeiul art.275 alin.2 N.C.proc.pen., obligă petentul (suspect) la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 21.10.2021” – Decizie Tribunalul București

Becali a cumpărat un teren de 21 de hectare în Voluntari pe care l-a vândut nepotului Vasile Geambazi cu un milion de dolari. Geambazi a devenit proprietar și a cerut de la ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) despăgubiri pentru că nu poate folosi terenul. Geambazi a dat statul în judecată, iar Curtea de Apel a decis ca el să primească 60 de milioane de euro.

Tribunalul București a decis joi, 19 decembrie 2020, să ridice sechestrul pus pe suma de 184.819.120 de lei, aproximativ 39 de milioane de euro, în dosarul în care Becali e acuzat, împreună cu nepotul Vasile Geambazi, de spălare de bani
Becali ar fi cumpărat un teren de 21 de hectare în Voluntari pe care l-ar fi vândut nepotului Vasile Geambazi cu un milion de dolari. Geambazi a devenit proprietar și a cerut de la ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) despăgubiri pentru că nu poate folosi terenul
În trecut, Gigi Becali a fost condamnat în 3 dosare: Valiza, Schimbului de terenuri cu MApN și Sechestrarea de persoane. Latifundiarul a stat în închisoare aproape 2 ani, fiind eliberat în aprilie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri