Caută
Close this search box.

OMS anunță că pandemia ar putea dura cu un an mai mult decât era estimat

Pandemia de Covid-19 ar putea dura cu un an mai mult decât era estimatanunță OMS. Cauza o reprezintă faptul că țările sărace nu au acces la vaccinurile de care au nevoie, susțin reprezentanții Organizației, potrivit BBC.

Dr. Bruce Aylward, lider OMS, spune că din cauza ratelor mici de vaccinare din țările sărace, pandemia Covid „ar putea să se întindă până târziu în 2022”. El a făcut un apel la țările bogate să lase locul lor la coada de achiziționare a vaccinurilor pentru țările cu venituri foarte reduse.

Până acum, mai puțin de 5% din populația Africii a fost vaccinată împotriva coronavirusului, față de 40% pe celelalte continente, informează OMS.

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie să accelerăm. Această pandemie se va mai prelungi cu un an din această cauză”, a spus Bruce Aylward, citată de Alephnews.ro.

Majoritatea dozelor de vaccin au fost administrate, până acum, în țările cele mai dezvoltate. În Africa au fost administrate în jur de 2,6% dintre dozele administrate la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri