Caută
Close this search box.

Opt pacienţi COVID din UPU au fost transferaţi joi în Ungaria

Opt pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi joi la clinici din Ungaria, a precizat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de vineri transferul de pacienţi va continua.

„Evident, mâine continuăm. (…) Practic, astăzi am transferat opt pacienţi, pentru că unul dintre pacienţi, care trebuia să plece din Bucureşti, medicul curant a constatat că nu este atât de stabil încât să putem să îl transferăm, dar mâine continuăm în mod categoric.

Ducem către cele două oraşe, clinici universitare, din Ungaria. Mulţumim pentru acest sprijin, pentru că este important pentru noi. Noi transferăm din UPU, nu transferăm de pe ATI din spitale”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, într-o emisiune la Digi 24.

Cseke Attila a afirmat că, în Bucureşti, sunt zeci de pacienţi intubaţi în unităţile de primiri urgenţe, care ar trebui să fie în ATI.

„Astăzi, în Bucureşti, sunt zeci de persoane care sunt în UPU, intubate, care practic ar trebui să fie pe ATI. Neavând loc pe ATI, noi trebuie să îi ducem undeva şi acest sprijin, din acest punct de vedere, chiar este un sprijin extraordinar.

Este un semn de solidaritate pe care l-a avut şi România faţă de alte ţări, şi faţă de Italia, şi faţă de Slovacia, legat de pandemie, şi faţă de Grecia faţă de incendiile de pădure. Asta este Uniunea Europeană şi este bine că o avem”, a subliniat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri