Caută
Close this search box.

Patriarhia anunţă un nou pelerinaj, de Sf. Dimitrie cel Nou, în Bucureşti

sf. dimitrie cel nou

Patriarhia Română a anunțat un nou pelerinaj, chiar în ziua în care România a încheiat cea mai neagră săptămână, de la începutul pandemiei COVID-19, în februarie 2020.

Joi, 21 octombrie, începe sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ale cărui moaște vor fi expuse publicului. Enoriașii sunt așteptați timp de 7 zile să reacă pe la raclele ”Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina”, care vor fi așezate în pridvorul Catedralei Patriarhale, transmite instituția condusă de Patriarhul Daniel.

Patriarhia recunoaște contextul sever al pandemiei, dar dă asigurări că pelerinajul ”se va desfășura și anul acesta în condiţii de maximă rigoare” și impune o serie de condiții.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost întrebat despre impactul în numărul de infectări, după pelerinajul de la Iași, de Sfânta Parascheva, și oportunitatea organizării tradiționalului pelerinaj de Sfântul Dumitru în București.

Raed Arafat a precizat că nu se pronunță asupra aspectelor religioase, dar că orice activitate care aduce într-un loc un număr mare de oameni ar trebui să fie redusă și toată lumea ar trebui să se gândească ce impact poate să aibă aducerea unui mare număr de oameni, într-o zonă care este afectată serios de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri