Caută
Close this search box.

Patriarhia Română respinge dur îndemnul lui ÎPS Teodosie, ca drept-credincioşii să nu se vaccineze

patriarhia română

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat dur după ce ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a cerut mobilizarea credincioșilor împotriva utilizării certificatului verde.

”Trebuie distins în mod clar între problema certificatului verde, care e una nuanțată, și îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total și ferm dezavuat de Biserică.

Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii în martirii unei cauze false”, arată Vasile Bănescu într-un comunicat remis redacției G4Media

”Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia.

Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”, mai arată Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei arată că ”În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință”.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării, deși nu există o astfel de prevedere în legislație.

Într-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, care a primit licența CNA și ar trebui să se supună regulilor din legea audio-vizualului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri