Caută
Close this search box.

Personalul medical care luptă cu coronavirusul este disperat. Valul patru al pandemiei este cel mai dur

ati

„Situaţia critică din spitale este efectul dezinteresului pentru vaccinare”, susţin oficialii. Peste 60% dintre români refuză să se imunizeze, ori sunt în imposibilitatea de a se vaccina din motive medicale. Însă cei mai mulţi n-au încredere în serul anti-Covid. Autorităţile se declară depăşite de argumentele antivacciniştilor, deşi statisticile sunt clare: mai puţin de 2% dintre cei vaccinaţi s-au infectat. Iar peste 90% dintre decese sunt persoane nevaccinate.

Disperare. Asta simt medicii şi asistentele care luptă până dincolo de puteri să îi ţină în viaţă pe cei care vin în spitale infectaţi. Un adevărat val ne-a izbit în plin. Al patrulea de la începutul pandemiei şi cel mai dur.

Cifrele de acum sunt un coşmar. Peste 16.000 de români sunt internaţi după ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2. Iar la Terapie Intensivă am depăşit record după record. Peste 1.600 de oameni au nevoie de oxigen şi luptă să rămână în viaţă.

În tot acest timp, zilnic sute de familii primesc cumplita veste că o persoană dragă s-a stins răpusă de Covid.

Sunt 211 decese doar în ultimele 24 de ore.

Imaginea dezastrului este grăitoare dacă ne uitam pe cifre.

În ultimul sezon de gripă, înainte de pandemie, am înregistrat 192 de decese. Acum avem peste 1.000 doar în ultimele 4 zile. Majoritatea celor care au murit erau nevaccinaţi, transmit autorităţile. Iar în acest moment, din cauza procentului mic de vaccinaţi, România este printre ţările cu cea mai mare mortalitate din cauza COVID 19. Asta în ciuda faptului că avem o capacitatea de vaccinare de 100.000 de persoane de pe zi şi toate studiile de până acum au arătat că vaccinaţii sunt protejaţi.

În Romania, puţin peste 30% dintre oameni s-au vaccinat până acum.

Numărul celor care au decis să se vaccineze a mai crescut în ultimele zile, dar insuficient spun specialiştii în Sănătate. Secţiile ATI sunt pline, iar medicii nu mai fac faţă valului patru al pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri