Caută
Close this search box.

Peste 3 tone de tutun neprelucrat, depistate la PTF Giurgiu într-un TIR care transporta piese auto

Peste trei tone de tutun neprelucrat au fost depistate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-un TIR încărcat cu piese auto din Bulgaria, având destinaţia Ungaria şi seminţe de susan ce urmau să ajungă în Letonia.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean leton, în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu rutier. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto din Bulgaria pentru o societate din Ungaria, precum şi nouă paleţi cu seminţe de susan, destinaţi Letoniei. Cu ocazia controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit că în compartimentul pentru marfă, în interiorul paleţilor, se aflau de fapt 25 de cutii din carton, în care era ascunsă o cantitate considerabilă de tutun neprelucrat”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de ITPF Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră au efectuat inventarierea cutiilor în care se afla tutun şi a rezultat cantitatea de 3.350 kilograme de tutun neprelucrat, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 201 mii lei, a fost indisponibilizată de către poliţiştii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, faţă de cetăţeanul leton sunt derulate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, iar la finalizarea acestora urmează să fie dispuse măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri