Caută
Close this search box.

Plan roșu de intervenție la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj. Trei oameni au decedat, după ce instalația de oxigen nu a mai funcționat

Update Încă un pacient din cadrul secției de ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde a fost activat planul roșu după ce vineri dimineața s-a întrerupt alimentarea cu oxigen, a murit.

Este vorba de o femeie în vârstă de 79 de ani care a fost transferată la Spitalul din Târgu Jiu, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. Numărul total al morților a ajuns astfel la 3.

Totodată, prefectul a spus că problema cu stația de oxigen a fost rezolvată, iar pacienții transferați vor fi transportați înapoi.

„Au fost mutați 13 pacienți la Spitalul din Târgu Jiu, 8 la Rovinari, ceilalți au rămas în spital. La momentul acesta, spitalul este funcțional, a fost adus oxigen de către firma care se ocupă de acest aspect”, a declarat, pentru Mediafax, Marcel Iacobescu.

Potrivit acestuia, pacienții vor fi transportați în cursul acestei zile, în funcție de starea lor de sănătate.

„Vor fi duși înapoi, și cei de la Târgu Jiu, unde de fapt sunt 12, că un pacient a murit fiind internat la UPU la Târgu Jiu. O să fie transportați înapoi în funcție de starea lor de sănătate, în cursul zilei de astăzi”, a precizat prefectul.

La spitalul din Târgu Cărbunești, după ce instalaţia de oxigen s-a oprit, în urma unei defecțiuni, două persoane și-au pierdut viața. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție. Două persoane au decedat.

În spital sunt internate peste 150 de persoane, dintre care aproximativ 80 necesită suport de oxigen.

Ministerul Sănătății a dat un comunicat în care informează că a început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri