Caută
Close this search box.

PNL cedează către UDMR Ministerul Fondurilor Europene (surse)

Potrivit ultimelor negocieri, spun surse PNL, liberalii sunt gata să cedeze Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit surselor Antena 3, Ministerul Fondurilor Europene ar urma să meargă la cei de la UDMR, după o discuție dintre liderul UDMR și liderul PNL, avută în această dimineață.

Se pare că liberalii ar fi cedat acest minister în condițiile în care se dorește formarea unui executiv alături de cei de la UDMR. UDMR a profitat de acest lucru și a cerut Ministerul Fondurilor Europene, portofoliu pe care l-ar fi primit în urma negocierilor.

Decizia finală va fi luată într-o ședință a Partidului Național Liberal, o ședință de Birou Politic Național, care ar urma să aibă loc mâine.

Nicolae Ciucă are mână liberă să negocieze cu PSD și USR pentru susținerea Guvernului

Nicolae Ciucă are mână libera sa negocieze cu USR şi PSD pentru susţinerea noului Guvern în Parlament. Premierul desemnat nu exclude totuși varianta de a-şi depune mandatul, dacă nu va reuși să găsească sprijin din partea partidelor. Potrivit unor surse, la întâlnirea crucială de la Palatul Cotroceni dintre liderii PNL, premierul desemnat şi președintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora sa fie mai flexibili în cadrul negocierilor şi să încerce refacerea coaliției cu USR.

Este scandal mare printre liberali. Nicolae Ciucă e gata să-şi depună mandatul dacă nu găsește o majoritate.

Surse din PNL spun că acesta a crezut că lucrurile sunt deja tranșate cu cei din PSD care ar fi trebuit să voteze guvernul minoritar PNL UDMR.

După ce PSD a cerut intrarea la guvernare, Ciucă ar vrea mai degrabă cooptarea USR-ului înapoi. Însă Cîțu și mai mulți din tabăra lui se opun acestei variante, conform deciziei BEx. Cîțu spune că PNL vrea doar guvern minoritar.

Surse din PNL spun că președintele PNL ar prefera ca Ciucă să nu aibă o majoritate şi merge mai degrabă pe varianta alegerilor anticipate cu el la butoane, ca premier demis.

Nici negocierile cu UDMR nu stau foarte bine, și asta pentru că, potrivit surselor, aceștia și-ar dori la împărțirea guvernului minoritar, un minister care să aibă putere în CSAT, precum Ministerul Apărării sau Ministerul de Interne, pe când liberalii nu sunt dispuși să cedeze un astfel de minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri