Campioana de la US Open 2021, care a triumfat la New York fără set pierdut în zece meciuri (!), a fost învinsă la „BNP Paribas Open 2021“ (Indian Wells) în mod cu totul neașteptat.

Astfel, marea noastră campioană Simona Halep (30 de ani, locul 17 mondial), care în turul II a trecut clar de mult mai tânăra și foarte ambițioasa ucraineancă Marta Kostyuk (19 ani), în două seturi, 7-6, 6-1, nu va mai juca duminică, în turul următor, cu Emma Răducanu, ci cu învingătoarea neașteptată a acesteia, Alksandra Sasnovich (Belarus), 27 de ani, locul 100 mondial.

Aleksandra Sasnovich a reuşit să producă o surpriză importantă prin eliminarea Emmei Răducanu, proaspăta învingătoare de la US Open, pe care a învins-o cu 6-2, 6-4.

Toată lumea aştepta să vadă un meci între Emma şi idolul său din copilărie, nimeni alta decât Simona Halep, în turul 3 la Indian Wells, dar acum posibilul duel se amână pentru Transylvania Open, între 25 şi 31 octombrie, competiţie ce va transmisă pe micile ecrane din România pe Digi Sport.

Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 ani, 22 WTA) înțelege acum și mai bine acum de ce se spune că e greu să ajungi în top, dar e mult mai greu să rezişti acolo! E o lecţie pe care au învăţat-o, în ultimii ani, şi alte sportive din circuitul feminin, precum Bianca Andreescu, Jelena Ostapenko sau Sloane Stephens, toate foste câştigătoare de Grand Slam care, ulterior, au căzut în clasament. La Indian Wells, Emma a intrat pe teren încă trăind, ca un copil, visul câştigării US Open. Iar Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 27 de ani, 100 WTA) atât a aşteptat pentru a-şi trece în cont o victorie clară, scor 6-2, 6-4. Potrivit tennistonic.com, după meci, în faţa presei a apărut o Emma Răducanu destul de supărată şi afectată de acest rezultat. Ea a încercat să explice cum de a trecut de la câştigarea US Open fără set pierdut la această înfrângere categorică.

”O să am nevoie de timp să mă adaptez la tot ce se întâmplă. Adică, pentru mine totul e încă nou. Tot ce trăiesc acum. Chiar dacă acum nu mă simt prea bine, îmi dau seama că ceea ce se întâmplă mă va ajuta pe termen lung.

Pe viitor, când mă voi uita înapoi, o să-mi aduc aminte şi de aceste momente de acum. Cred că aceasta e lecţia: te poţi concentra atât de tare asupra rezultatului, iar apoi să trăieşti o dezamăgire. *Vreau să spun că am doar 18 ani şi trebuie să fiu mai blândă cu mine. Abia am intrat în circuitul WTA. Cred că voi învăţa lucruri noi, jucând aici, săptămână de săptămână şi trăind aceste emoţii diferite.” a spus, cu multă sinceritate și realism, Emma Răducanu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here