Caută
Close this search box.

Premieră după un deceniu: Discuţie telefonică între liderii iordanian şi sirian

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a discutat la telefon, duminica aceasta, cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, pentru prima oară de la începutul războiului în Siria, în 2011, a anunţat palatul regal, informează AFP.

„Regele Abdullah al II-lea a primit duminică un apel telefonic din partea preşedintelui Assad”, precizează un comunicat al palatului. Cei doi lideri au discutat „despre relaţiile dintre cele două ţări surori şi despre mijloacele de a le întări”, adaugă textul.

Abdullah al II-lea l-a asigurat pe Assad de „sprijinul Iordaniei pentru eforturile menite să menţină suveranitatea, stabilitatea şi unitatea teritorială a Siriei”, se precizează în comunicatul preluat de Agerpres.

Iordania este una dintre puţinele ţări arabe care au menţinut relaţii cu Siria de la începutul războiului în această ţară, în 2011. În zece ani, conflictul a făcut aproape o jumătate de milion de morţi şi a împins la exil milioane de persoane.

Regimul lui Bashar al-Assad a preluat controlul asupra celei mai mari părţi a teritoriului sirian, în special datorită susţinerii marelui său aliat rus.

Sursa foto: arabnews.pk

În ultimele săptămâni, au avut loc mai multe întrevederi între responsabili sirieni şi iordanieni, iar miercuri autorităţile iordaniene au redeschis punctul de trecere de la Jeber-Nassib, la frontiera siriană, după doi ani în care acesta a fost închis.

Citește și: VIDEO Avion înmatriculat în România s-a prăbușit în Milano

Iordania găzduieşte circa 650.000 de refugiaţi sirieni care sunt înregistraţi la Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, însă Ammanul afirmă că a primit circa 1,3 milioane de refugiaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri