Caută
Close this search box.

Preț record pentru motorină și benzină în Germania: Ce se întâmplă în restul Europei

Motorina a ajuns la un preţ record în Germania. Litrul, la pompă, costă 1,55 euro, mai mult cu un eurocent faţă de maximul precedent, înregistrat în 2012. Și benzina fără plumb e mai scumpă decât în ultimii 9 ani: 1,66 euro litrul.

Creșterea prețurilor la combustibil a provocat dezbateri politice aprinse în Germania. Dar până ce nu se formează noul guvern, nu se va lua nicio măsură.

Cei mai afectați de creșterea prețului combustibilului sunt navetiștii. Clubul auto german afirmă că soluția este scăderea tarifelor percepute pentru poluare pe tona de benzină sau motorină.

Portughezii fug în vecini că să ia benzină mai ieftină, potrivit TVR. Mai exact în Spania, unde un rezervor plin costă ceva mai puțin. Portugalia se confruntă cu prețuri record la combustibil: peste un euro 64 litrul de motorină, iar benzina a ajuns la aproape 1,86.

Marii jucători de pe piață combustibililor afirmă că profitul lor nu e în creștere și că majorarea prețurilor e provocată de o serie de taxe, inclusiv cele ecologice. Transportatorii avertizează că vor intra în faliment.

Toată Europa se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil. Pe de o parte, relansarea economică după criza COVID a făcut că cererea să fie mai mare decât ofertă.

În plus, specialiștii afirmă că o serie de taxe suplimentare pentru trecerea la energia verde au provocat și ele explozia prețurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri