Caută
Close this search box.

Proteste fără mască în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei împotriva restricţiilor

Mii de oameni protestează, sâmbătă, în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei din Bucureşti, împotriva restricţiilor instituite în contextul pandemiei de COVID-19.

O parte dintre manifestanţi au blocat circulaţia rutieră în zona Piaţa Universităţii, unde se desfăşoară o acţiune de protest organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor.

Protestatarii au strigat printre altele: „Demisia!”, „Libertate!”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. Unii au steaguri tricolore.

”Avem imunitate, fără paşpoarte” strigă protestatarii, care se declară împotriva vaccinării obligatorii, afirmând că nu este o soluţie.

În piaţă sunt mame cu copii în braţe, fără a fi păstrată distanţa şi fără ca cineva să poarte mască de protecţie.

”Avem imunitate, fără paşpoarte”, ”Nu forţaţi, nu ne vaccinaţi” – strigă protestatarii – potrivit News.ro – care cer renunţarea la certificatul verde şi nu vor impunerea vacinării, susţinând că aceasta nu este o soluţie.

Protestatarii au transmis care le sunt revendicările:

1) Solicităm autorităţilor renunţarea urgentă şi definitivă la folosirea “certificatului verde” Covid pe teritoriul României.

2) Cerem ridicarea imediată a stării de alertă, care a fost prelungită în mod nejustificat şi nefundamentat din luna mai 2020 până în prezent, asigurând un cadru propice pentru numeroase abuzuri ale autorităţilor şi încălcări de drepturi ale cetăţenilor, care trebuie să înceteze.

FOTO: HotNews

3) Solicităm autorităţilor oprirea tuturor măsurilor de segregare a populaţiei României pe criterii medico-sanitare.

4) Solicităm autorităţilor renunţarea la orice formă de impunere directă sau indirectă a vaccinării obligatorii de orice tip.

5) Solicităm autorităţilor să promoveze şi să permită utilizarea tratamentelor medicamentoase dovedite eficiente în stadiile timpurii ale infecţiei cu Sars-Cov2, pentru evitarea supraaglomerării spitalelor.

6) Solicităm autorităţilor oprirea tuturor măsurilor abuzive şi discrimitatorii la adresa unor categorii profesionale (cadre medicale, personal MAI, personal ISU, cadre didactice, studenţi, etc).

7) Solicităm menţinerea deschise, cu prezenţă fizică, a tuturor unităţilor de învăţământ, de la cel preşcolar până la cel universitar, fără mască obligatorie, fără constrângeri de niciun fel (testare obligatorie pentru elevi şi studenţi, certificat verde pentru profesori, etc).

Solicităm autorităţilor renunţarea imediată la măsurile restrictive, dovedite inutile şi ineficiente, care afectează activitatea unor sectoare întregi din economie, atât la nivelul angajatorilor, cât şi al angajaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri