Caută
Close this search box.

Putin ordonă creşterea livrărilor de gaz către UE

rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri gigantului Gazprom să crească livrările de gaz către Uniunea Europeană, odată ce rezervoarele ruseşti vor fi umplute, relatează AFP.

Europa, o treime din gazul căreia provine din Rusia, se confruntă cu creşterea preţurilor la gaze, pe fondul unei cereri în creştere ca urmare a redresării economice odată cu ameliorarea situaţiei epidemice legate de COVID -19.

Aleksei Miller, preşedintele-director general al Gazprom, a anunţat miercuri seară planurile grupului de a finaliza umplerea rezervoarelor de gaz ruseşti până la 8 noiembrie, în cadrul unei reuniuni privind energia desfăşurată prin videoconferinţă şi prezidată de preşedintele Putin.

”Vă rog, după finalizarea umplerii rezervoarelor subterane de gaz în Rusia, până pe 8 noiembrie, să începeţi o lucrare graduală şi planificată pentru a creşte volumele de gaz în rezervoarele dumneavoastră subterane din Europa”, a declarat Putin, precizând că este vorba în special de Austria şi Germania, potrivit Agerpres.

”Acest lucru va permite să ne asigurăm într-o manieră fiabilă, stabilă şi ritmică obligaţiile noastre contractuale şi să furnizăm gaz partenerilor noştri europeni toamna şi iarna”, a apreciat el. Potrivit preşedintelui Putin, acest lucru va crea ”o situaţie mai favorabilă pe piaţa energetică europeană, în general”.

”Aşa vom proceda”, a dat asigurări Miller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri