Caută
Close this search box.

Rata de infectare se apropie de 16 la mie în Bucureşti. Autoritățile întârzie măsurile de redresare a situației

Riscul de infectare

Rata de infectare în Bucureşti continuă să crească și a ajuns vineri la 15,83 cazuri la mia de locuitori, cel mai mare nivel de la începutul pandemiei. Ieri era 15,42. În tot acest context de criză sanitară, autoritățile întârzie măsurile de redresare a situației.

Sectorul 1 se află în continuare pe primul loc, cu o incidență care a trecut de 18. Cel mai bine stă Sectorul 3, dar și aici rata de infectare este peste 13 la mie:

  • Sectorul 1 (18,09)
  • Sectorul 2 (16,34)
  • Sectorul 3 (13,18)
  • Sectorul 4 (16,49)
  • Sectorul 5 (16,13)
  • Sectorul 6 (16,78)

În comitetul tehnico-științific se va discuta azi propunerea de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov.

Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov.

Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, joi seara, la Digi24.

Citește și: Explozie într-un bloc din Buzău: 15 locatari au fost evacuați

 

Totodată, se va discuta și despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.

Florin Cîţu a declarat, joi, că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi că autorităţile se gândesc la acest lucru. El a precizat că doreşte ca această măsură să fie introdusă cât mai rapid şi să fie aplicată şi la magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri