Caută
Close this search box.

Recomandarea Grupului tehnico-științific: Bucureștiul NU intră în carantină (surse)

Bucureștiul și județul Ilfov nu vor intra în carantină, a recomandat vineri dimineață Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a luat în discuție propunerea de ieri a Institutului Național de Sănătate Publică. Decizia finală însă va fi luată de CNSU.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 15,83 la mia de locuitori.

Institutul Național de Sănătate Publică a cerut instituirea carantinei zonale pentru 14 zile în „zona metropolitană a municipiului București” (definită conform legii 351/2001) – București + județul Ilfov – avînd în vedere creșterea alarmantă a numărului de infecții COVID-19.

Conform legii, pentru a intra în vigoare, propunerea venită oficial de la Institutul Național de Sănătate Publică trebuie validată în cel mult două zile de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar ultima semnătură vine de la șeful DSU, Raed Arafat.

În situația în care măsura vizează două sau mai multe județe învecinate, carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu validarea în termen de cel mult 48 de ore de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, arată art. 12 alin. 2 din Legea 136/2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri