Caută
Close this search box.

Ritualuri de exorcizare în direct, pe Naşul TV. CNA nu are cadru legal să intervină

naşul tv

Exorcizările revin la Naşul TV, dar CNA spune că nu poate da amendă. După derapajele legate de vaccin, pentru care a luat mai multe amenzi, postul lui Radu Moraru a fost reclamat, pentru că a dat ritualuri de exorcizare la TV. În timpul zilei.

S-a luat vreo decizie? Momentan, nu. Motivul este frapant: nu s-a găsit un articol din lege care să se aplice în acest caz. Totuşi, Naşul TV a fost amendat într-o speţă asemănătoare acum doi ani.

„Cum să dai aşa ceva în secolul 21?”, s-a întrebat retoric Dorina Rusu.

Membrii CNA au vizionat în şedinţa din 27 octombrie imagini dramatice, cu mai multe femei, în timpul unui ritual de exorcizare. Scenele au fost difuzate în cadrul emisiunii „Nu renunţa!”, difuzată în intervalul orar 17:00-18:00, pe 2 iunie.

Persoanele care apar în imagini aveau mâinile legate la spate, iar uneori îşi modificau vocea sau răcneau, atunci când răspundeau la întrebările adresate de către cel care realiza ritualul. Chipurile femeilor au fost blurate.

Emisiunea este una cu teme religioase şi este păstorită de adepţi ai Bisericii Universale, un cult nerecunoscut în România.

„Ceea ce se întâmplă aici e rău. Cum să dai în secolul 21 la o televiziune aşa ceva?” a spus Dorina Rusu, membru CNA, după ce a vizionat imaginile. „Ceea ce este aici este cumplit” a punctat şi Ionel Palăr, membru CNA.

Gabriela Caliţescu, reprezentant Naşul TV:

„Nu ştiu să vă răspund despre ce e vorba, dar face parte din religia lor. Ce voiam să punctez e că se adresează la cei care sunt în această religie, nu se adresează publicului larg. Cred că dreptul la religie îl are fiecare, în religia în care e.”

De altfel, membrii CNA au ajuns la concluzia că, momentan, emisiunea nu poate fi sancţionată pentru că nu există un articol în Codul Audiovizualului, pe această speţă. Cazul va fi reanalizat în şedinţele următoare.

Pentru o situaţie asemănătoare a fost amendat Naşul TV, acum doi ani. În februarie 2019, postul lui Radu Moraru primea o amendă de 20.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri