Caută
Close this search box.

România a cedat greu în faţa Germaniei în preliminariile CM 2022

ianis hagi

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă greu de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, pe Volksparkstadion din Hamburg, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Tricolorii au deschis scorul prin Ianis Hagi (9), dar au primit două goluri după pauză, reuşite de Serge Gnabry (52) şi Thomas Muller (81). Portarul Niţă a făcut din nou un meci mare, reuşind să scoată multe şuturi pe spaţiul porţii trase de nemţi.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a început cu un presing avansat şi a avut un prim sfert de oră foarte bun. Toşca a tras imprecis de la 20 de metri (3), iar după ce Germania a primit un penalty (anulat de VAR), tricolorii au reuşit să deschidă scorul.

Hagi a fost lansat de Stanciu, a pătruns pe partea dreaptă, a trecut de Ruediger şi a şutat cu stângul la colţul lung (9).

Puşcaş a avut şi el o oportunitate bună (10), dar şutul său de la circa 20 de metri a fost blocat de Ruediger.

Germania a preluat controlul jocului şi a supus apărarea echipei României la o presiune fantastică, uneori toţi jucătorii români fiind masaţi în ultimii 20-25 de metri, potrivit Agerpres.

În repriza secundă, Puşcaş (48) a fost blocat la 3 metri de Suele, la centrarea lui Mihăilă, după care a survenit egalarea. Reus i-a aşezat o minge lui Gnabry la 20 de metri, iar acesta a şutat în diagonală (52).

Germania a mai ratat prin Reus (58), Werner (67), Sane (73), dar şi Puşcal a avut o oportunitate bună (74), însă preluarea sa nu a fost ideală, iar şutul s-a dus pe lângă poartă.

Mannchaft a marcat golul victoriei în min. 81, când Kimmich a executat un corner, Goretzka a prelungit mingea, iar Muller, rămas liber la colţul lung, a reluat în plasă.

România a forţat o egalare in extremis, dar Chiricheş (88) a reluat imprecis din 6 metri după o fază fixă, iar centrarea lui Raţiu (90+3) a fost respinsă în corner de apărarea germană.

În celelalte meciuri din grupă, Islanda a remizat cu Armenia, iar Macedonia de Nord a învins cu 4-0 în Liechtenstein.

Germania este lider (18 puncte), urmată de Macedonia de Nord (12), Armenia (12), România (10), Islanda (5), Liechtenstein (1).

Luni, România va juca la Bucureşti cu Armenia (Stadionul Steaua, ora 21.45), celelalte meciuri din grupă fiind Islanda – Liechtenstein şi Macedonia de Nord – Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri