Caută
Close this search box.

Rusia și China, contra unei declarații comune a Consiliului de Securitate, după testele balistice ale Phenianului

rusia

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, reunit de urgență, vineri, pentru a discuta cele mai recente teste cu rachete balistice și non-balistice efectuate de Coreea de Nord, nu a reușit să ajungă la un consens cu privire la o declarație comună, din cauza opoziției Rusiei și Chinei.

Reuniunea a durat puţin peste o oră, s-a desfăşurat cu uşile închise şi a fost solicitată de Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit.

Obiectivul reuniunii a fost de a examina tirul cu rachetă efectuat la începutul acestei săptămâni de Phenian şi prezentată ca hipersonică de nord-coreeni. De atunci, Phenianul a anunţat că a testat joi cu succes o rachetă antiaeriană „recent dezvoltată”.

„Franţa a dorit o declaraţie de presă, dar Rusia şi China au spus că nu este momentul, că este nevoie de timp pentru a analiza situaţia”, a declarat, sub rezerva anonimatului, un diplomat dintr-o ţară membră a Consiliului. Misiunea diplomatică franceză nu a comentat situația, relatează Agerpres.

Din 2017, de când au fost adoptate sancțiuni economice împotriva Coreei de Nord din cauza testelor nucleare și cu rachete, Consiliul de Securitate nu a mai reușit să ajungă la o poziție comună. China şi Rusia au solicitat în repetate rânduri ridicarea parţială a sancţiunilor, dar fără rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri