Caută
Close this search box.

S-a avansat o singură propunere de premier: Dacian Cioloș. PNL: ”În acest moment există deja o majoritate PSD-AUR-USR”

Din păcate, lucrurile nu sunt deloc clare după prima rundă de consultări ale partidelor cu președintele Klaus Iohannis, consultări ce au avut loc la Palatul Cotroceni (în FOTO, intrarea dinspre Universitatea de Medicină).  În primul rând, nu s-a avansat nicio propunere de premier, cu excepția celei a lui Dacian Cioloș, de la USR. Dar aceasta este absolut inacceptabilă pentru PNL, așa cum s-a și declarat oficial.

Mai departe … nu a mai propus nimeni, nimic (cel puâin până la ora redactării acestor rânduri, când mai urma să vină cei de la AUR), totul limitându-se la discuții despre posibile alegeri anticipate, despre ipotetice majorități parlamentare etc. etc.

Oricum, alegerile anticipate nu sunt, practic, posibile.

Actualul premier interimar, asupra căruia au fost ațintiți cei mai mulți ochi, liderul PNL, Florin Cîțu, spune, după consultările de luni de la Palatul Cotroceni, că în acest moment partidul său nu are majoritate și astfel nu a înaintat la consultările cu președintele Klaus Iohannis o propunere de premier. Însă, acesta a precizat că atunci când liberalii vor forma o majoritate în jurul lor, vor propune un prim-ministru.

„În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier. I-am spus președintelui că săptămâna trecută în Parlament s-a conturat și s-a votat și este clar o majoritate USR – AUR – PSD. Aceasta este deocamdată majoritatea la care ne uităm cu toții”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar reintra la guvernare cu USR, care l-a propus pe Dacian Cioloș premier, Cîțu a răspuns: „PNL are o decizie în Biroul Executiv foarte clară, care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva PNL, nu putem să mergem la guvernare cu USR”.

„Atunci când vom avea o majoritate, vom da și premierul și vom merge mai departe. O majoritate în jurul PNL este varianta pe care noi mergem”, a mai spus premierul demisionar.

Întrebat cât va mai dura până când va fi numit un guvern cu puteri depline, Florin Cîțu a afirmat: „În acest moment există o majoritate votată în Parlament, care s-a unit, PSD-USR-AUR. Cred că nu sunt atât de cinici încât să fi dat jos un guvern fără a veni cu o soluție. Vom încerca să facem altă majoritate”.

Acesta a spus că va avea negocieri pentru formarea unei majorități.

„Toate opțiunile sunt pe masă”, a mai adăugat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri