Caută
Close this search box.

Șapte cadre didactice au murit după ce s-au infectat cu coronavirus

sorin cîmpeanu

Trei cadre didactice din județul Mehedinți au murit din cauza COVID. Ultimul caz s-a înregistrat la școala din comuna Corlățel. Este vorba despre o învățătoare de 38 de ani. Femeia a venit la școală, deși nu se simțea bine. A fost internată la Orșova și a murit în spital.

Conducerea școlii a decis imediat să sisteze cursurile cu prezență fizică.

Dinainte de tragedie, la Corlățel, o parte dintre elevii școlii trecuseră în online. Veneau dintr-o comună care intrase în carantină, potrivit TVR. De teamă, și părinții celorlalți copii au decis să nu-i mai trimită la școală.

La Drobeta-Turnu Severin, primul oraș aflat în carantină de luni seară, se țin ore online, dar profesorii vin zilnic la catedră și de acolo le predau elevilor.

Ministrul Educației a explicat la Telejurnal de ce crește numărul școlilor care trec la sistemul online.

„Pot să vă spun că în județul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a 4 cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare – patru cadre didactice din județul Olt, în care avem 50 de școli care au cerut suspendarea activității.

În Mehedinți, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a 3 colegi, avem și stare de carantină și acestea sunt explicațiile pentru numărul mare de școli din județul Mehedinți care au solicitat trecerea în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri