Caută
Close this search box.

Sibiu: Renovarea Bisericii Evanghelice, la final; preşedintele Klaus Iohannis, prezent la inaugurare

klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, sunt prezenţi duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare.

„Ne bucurăm mult că, după patru ani de renovare, astăzi lucrările de renovare se apropie de sfârşit şi putem inaugura deja biserica noastră. Am avut noroc cu o donaţie destul de consistentă din partea unui enoriaş din Germania şi cu multe alte donaţii care au contribuit la această renovare, partea cea mare a putut veni dintr-un proiect european. Proiectul acesta este peste 21 de milioane de lei. Invităm pe toată lumea, începând chiar de astăzi, să viziteze biserica. Vor fi ghizi care îi conduc”, a declarat duminică prim-preotul Bisericii Evanghelice, Killian Dorr.

El a spus că l-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis la slujba de inaugurare, pentru că este membru în parohia sa.

Noutatea constă în faptul că, în urma renovării, „unele vestigii arheologice sunt marcate în pardoseală şi unele şi mai importante sunt prezentate sub o sticlă in situ”.

Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri