Sociologul Barbu Mateescu atrage atenția într-o postare pe Facebook că România se află pe locul 5 în lume privind decesele provocate de COVID-19, fiind depăşită doar de ţări cu populaţie mult mai mare, SUA, Mexic, Rusia, Brazilia.

Postarea are loc în contextul în care, în data de 8 octombrie, în România au murit, conform statisticilor ficiale, 357 de pacienţi cu COVID-19, ţara noastră fiind în topul mondial privind mortalitatea în ulimele zile, spune sociologul Barbu Mateescu pe Facebook:

De câteva zile România e pe locul 5 la numărul net al deceselor din cauza COVID. Ne depăşesc SUA, Mexic, Rusia şi Brazilia. Ţări cu 130-333 milioane locuitori fiecare. Avem mai multe decese zilnice decât ţări cu populaţie de 3 ori mai mare ca a noastră (Africa de Sud, Italia, Tanzania, Franţa), 4 ori mai mare decât a noastră (Germania), de cinci ori mai mare (Vietnam, Egipt), de şase ori (Filipine, Etiopia, Japonia), de zece ori (Bangladesh, Nigeria, Pakistan) sau o sută de ori (India, între 40 şi 100 de decese/zi mai puţin ca România).

La morţi/milion locuitori urcăm de asemenea cu un loc pe zi, acum suntem pe 24.”

Citește și: Personalul medical care luptă cu coronavirusul este disperat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here