Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că și în universități, acolo unde, în opinia lui, ar trebui să fie cea mai mare înțelegere față de progresele științei, România are o rată de vaccinare sub media europeană.

Ministrul a precizat, la Digi 24, că pentru punerea în aplicare a solicitării Consiliului Național al Rectorilor, care a propus ca accesul în universități să se facă doar pe baza certificatului verde, sunt necesare modificări legislative.

Am apreciat dorința rectorilor de a face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comuniate academică. Pentru acest lucru au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați este nevoie de legislație primară. Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând, dacă nu este interimar, cum este acum, să inițieze proiectul de lege. Acum, Guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea această legislație primară”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină timp de 14 zile

Ministrul Educației a spus că și în universități rata de vaccinare este mai mică decât media europeană.

Avem universități, precum Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș unde avem 90% rată de vaccinare în rândul studenților, în alte universități este de 50-55%, iar altele încă nu au raportat acest lucru. Chiar și în universități, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înțelegere față de importanța vaccinării, de progresele științei, avem o rată de vaccinare sub media europeană”, a mai spus ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here