Caută
Close this search box.

Studiu Huawei şi IPSOS: 37% dintre români s-au îngrăşat în timpul pandemiei

Printre efectele pandemiei asupra românilor se numără şi acumularea de kilograme în plus. Astfel, 37% dintre români declară că au luat în greutate de la începutul pandemiei până în prezent, iar media este de 7,4 kg, conform unui studiu realizat de Huawei Consumer BG împreună cu IPSOS în 10 ţări.

Românii declară că îşi doresc să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă, 64% dintre aceştia cred că noile aplicaţii şi gadget-uri le sunt utile în acest sens, în timp ce 37% iau în considerare un smartwatch sau o brăţară inteligentă în acest sens.

Conform studiului recent realizat de Huawei şi IPSOS în România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, Serbia şi Turcia, în ultimele 10 luni oamenilor le-a fost destul de greu să se menţină în formă.

Motivele sunt numeroase, majoritatea asociate cu statul mai mult acasă şi mişcare mai puţină. De exemplu, 58% dintre români petrec mai mult timp în faţa televizorului sau a computerului, 34% şi-au restrâns activitatea fizică sau au renunţat de tot la aceasta, în timp ce 36% au început să mănânce mai mult. Acestea ar putea fi unele dintre motivele pentru care, în medie, 37% dintre români spun că greutatea lor corporală a crescut în ultimul timp.

Printre factorii care ar fi putut avea un impact asupra stării fizice generale sunt tulburările de somn şi nivelul ridicat de stres, ambele crescând semnificativ în ultimele luni.

Sondajul a arătat că, în medie, 38% dintre persoanele din cele 10 ţări incluse în studiu au luat în greutate, iar kilogramele în plus nu se referă doar la aspect, ci şi la sănătate şi potenţialele probleme cauzate de acestea, precum şi la starea mentală şi nivelul de încredere. Studiul vorbeşte şi despre planul de îmbunătăţiri pe care respondenţii sunt dispuşi să îl respecte, iar rezultatele sunt promiţătoare.

Studiul arată că respondenţii doresc să-şi îmbunătăţească starea fizică, în medie, rezultatul sondajului arătând că 63% dintre respondenţii din cele 10 ţări simt nevoia de a-şi îmbunătăţi sănătatea fizică. În acest sens, 46% intenţionează să slăbească şi 35% au de gând să-şi cumpere un dispozitiv electronic (smartphone sau smartwatch) care să îi ajute în acest demers.

Când vine vorba despre români, 40% din populaţie intenţionează să facă mai mult sport şi 42% doresc să înceapă o activitate sportivă complet nouă, iar 51% doresc să piardă în greutate.

Pentru a realiza aceste dorinţe, 64% dintre români consideră că gadget-urile şi noile aplicaţii le pot îmbunătăţi calitatea vieţii, iar un smartwatch sau o brăţară inteligentă ar fi utile în atingerea acestor obiective. Desigur, cu ajutorul celor peste 100 de moduri de antrenament oferite de HUAWEI WATCH 3, parcurgerea unui antrenament este mai uşoară, la fel şi descoperirea unui nou hobby.

Pentru discipline atipice precum kendo, belly dance sau sepaktakraw (volei cu piciorul), ceasul va urmări toate progresele şi măsurătorile de sănătate. După antrenament, datele importante cum ar fi ritmul cardiac, caloriile arse şi alte statistici, pot fi verificate în aplicaţia HUAWEI Health.

Printre cele mai folosite funcţii ale ceasurilor inteligente se numără monitorizarea pulsului sau a ritmului cardiac, dar şi măsurarea nivelului de stres, funcţie care reprezintă una dintre cele mai atrăgătoare pentru români.

De asemenea, un smartwatch oferă control şi asupra altor aspecte care pot avea un impact asupra condiţiei fizice, cum ar fi tulburările de somn şi nivelul de stres. WATCH 3 oferă funcţii precum monitorizarea ciclului de somn şi a nivelului de stres, care pot fi utile şi în redobândirea condiţiei fizice.

Aşadar, conform studiului, în ultimele luni calitatea vieţii s-a schimbat, însă respondenţii sunt deschişi către a-şi schimba stilul de viaţă spre unul mai sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri