Caută
Close this search box.

Teoria lui Ciolacu: Klaus Iohannis nu poate opri anticipatele, dacă se creează o majoritate în Parlament. Declarații complete (VIDEO)

Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, într-o conferință de presă după consultările de la Cotroceni, că șeful statului ar putea fi obligat să declanșeze alegeri anticipate.

„Democratia functioneaza pe majoritati. Daca o majoritate hotaraste ca se va merge pe anticipate, se va merge indiferent daca vrea sau nu Presedintele, pentru că nu poate opri o majoritate care darama guverne unul dupa altul.

Daca se creeaza o majoritate care vrea anticipate si face un acord politic, intram in logica de anticipate. Nu o poate opri presedintele. Eu vorbesc de presedinte Romaniei, nu de Zeus. Daca e zeu, nu te supui unei majoritati. Are niste prerogative constitutionale pe care trebuie sa le respecte”, a declarat Ciolacu.

Ce prevede Constituția:

ARTICOLUL 89

Dizolvarea Parlamentului

(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Video:

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri