Producătorul auto Tesla a depăşit o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, devenind astfel a cincea firmă de acest tip care atinge această bornă, scrie BBC.

Potrivit Bloomberg, averea antreprenorului Elon Musk a crescut cu 36,2 miliarde de dolari după această comandă.

Acţiunile producătorului de automobile electrice Tesla au urcat luni cu 12,6% după ce a încheiat un acord pentru vânzarea a 100.000 de vehicule către firma de închirieri auto Hertz.

Tesla este de ceva timp cel mai valoros producător auto din lume, dar mărci precum Ford şi GM produc mai multe maşini, potrivit AlephNews.

Anterior, doar Apple, Microsoft, Amazon şi Alphabet, proprietarul Google, au atins o evaluare de 1 miliard de dolari.

Timp de ani de zile, Tesla s-a luptat să îşi sporească producţia de maşini, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să speculeze că va da faliment.

Dar anul trecut, compania, condusă de miliardarul Elon Musk, şi-a îmbunătăţit activitatea şi a devenit profitabilă pentru prima dată, ceea ce a determinat acţiunile sale să crească susţinut.

Contractul cu Hertz este cea mai mare comandă de închiriere de maşini electrice din istorie şi este considerat un nou vot de încredere.

Maşinile Tesla au o autonomie de aproximativ 320 de kilometri la o încărcare, dar există o lipsă de infrastructură de încărcare în SUA – un lucru pe care administraţia Biden speră să îl schimbe.

Citește și: Curtea Constituţională din Republica Moldova permite eliminarea imunităţii parlamentare

Vehiculele electrice sunt acum mainstream şi abia acum am început să vedem creşterea cererii şi a interesului la nivel global”, a declarat şeful interimar al Hertz, Mark Fields.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here