Caută
Close this search box.

Un candidat la școala de subofițeri a Jandarmeriei a fost nevoit să urineze în sala de examen

Un proaspăt absolvent de liceu, candidat al Școlii Militare de Subofițeri din cadrul Jandarmeriei, a fost obligat să urineze în sala de examen, informează MonitorulBT.ro.

Verificările au fost dispuse după ce, la proba scrisă a examenului pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi, care s-a desfășurat sâmbătă la Colegiul Național „A.T. Laurian”, unul dintre candidați a fost nevoit să urineze într-o sticlă, întrucât supraveghetorii nu i-au permis să meargă la grupul sanitar, invocând regulamentul de desfășurare a probei.

„Supraveghetorii din sala de concurs s-au confruntat cu o situație nemaîntâlnită în ultimii trei ani, de când metodologia specifică privind organizarea și desfășurarea probei de evaluare a cunoștințelor candidaților în cadrul concursului de admitere la unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne prevede că „după distribuirea testelor, candidații nu pot părăsi sala de concurs decât după ce au predat definitiv foaia de răspuns, nemaiavând posibilitatea să revină în sală decât la ora prevăzută în grafic, pentru a asista la corectare.

Din momentul deschiderii plicului cu teste, nici un candidat nu mai poate intra sau ieși din sală decât dacă predă foaia de răspuns și semnează de predarea acesteia””, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani.

Potrivit acelorași surse, candidații au luat cunoștință despre această obligație, iar cu 15 minute înainte de începerea probei au fost asigurate condițiile pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, pentru a evita apariția unor astfel de situații neprevăzute în metodologia specifică.

În urma concursului, botoșăneanul a reușit să obțină una dintre cele mai mari note care l-a propulsat pe locul II în clasamentul general el obținând nota 9,20 la traseu și 73 de puncte la proba scrisă, media de admitere fiind de 8,75.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri