Caută
Close this search box.

UNSAR: Asiguraţii City Insurance se pot folosi în continuare de procedura amiabilă în caz de accident rutier

Asiguraţii, inclusiv cei ai companiei City Insurance, pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale, precizează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), potrivit Agerpres.

Precizările vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora anumite service-uri auto nu primesc clienţi ai City Insurance, care deţin constatări amiabile.

UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei City Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi. Practic, atunci când sunt accidente uşoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scuteşte de drumuri suplimentare la Poliţie. Aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale„, susţin reprezentanţii UNSAR.

Potrivit sursei citate, „chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, conform reglementărilor în vigoare”.

UNSAR precizează că urmăreşte în continuare evenimentele recente din piaţa asigurărilor RCA şi rămâne implicată în proiectele legislative sau de reglementare în curs menite a îmbunătăţi funcţionarea pieţei de asigurări şi a răspunde nevoilor consumatorilor. „Susţinem necesitatea unei colaborări active cu autorităţile, cu respectarea regulilor de concurenţă şi a principiilor etice”, notează reprezentanţii societăţilor de asigurare şi reasigurare din România.

Înfiinţată în anul 1994, UNSAR reprezintă 19 de companii de profil, ce deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări.

Citește și: DOCUMENT Restricţii stabilite de CNSU, majorarea stocurilor de urgenţă medicală

Decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare – reasigurare City Insurance, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia a fost publicată luni, 27 septembrie, în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri