Caută
Close this search box.

Valeriu Gheorghiţă: Nu avem cum să depăşim acest val patru cu pierderi mici, dacă nu ne vom vaccina

valeriu gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că al patrulea val al pandemiei de COVID-19 nu va putea fi depăşit cu pierderi mici, dacă populaţia nu va înţelege importanţa vaccinării.

Acesta cere oamenilor să asculte părerile experţilor în sănătate publică pe care România îi are şi care sunt de talie internaţională.

„Admit că există situaţii punctuale – şi mie mi-au fost aduse la cunoştinţă – de cazuri de personal medical, medici sau asistenţi care nu au înţeles, eu cred că nu au înţeles principiile vaccinării şi ce rol are un vaccin, în general, nu este vorba doar de vaccinul împotriva COVID-19”, mai spune medicul.

„Avem experţi la nivel naţional în domeniul sănătăţii publice de talie internaţională – şi nu exagerez cu nimic când spun acest lucru – trebuie să dăm credibilitate acestor oameni care şi-au pus viaţa în slujba sănătăţii publice, în slujba salvării de vieţi omeneşti.

Nu mai este cazul să dăm crezare tuturor informaţiilor care provin din tot felul de surse nevalidate, tot felul de teorii care nu fac altceva decât să lărgească această falie a încrederii între populaţie, între oameni şi corpul medical.

Sigur, admit că există situaţii punctuale – şi mie mi-au fost aduse la cunoştinţă – de cazuri de personal medical, medici sau asistenţi care nu au înţeles, eu cred că nu au înţeles principiile vaccinării şi ce rol are un vaccin, în general, nu este vorba doar de vaccinul împotriva COVID-19.

Acest lucru este foarte important din punctul de vedere al reticenţei faţă de vaccinare dar trebuie să ascultăm, până la urmă, vocile credibile şi ceea ce spune corpul medical în totalitatea lui”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a subliniat din nou importanţa vaccinării pentru a evita riscul dezvoltării unor forme grave ale bolii.

„Nu avem cum să depăşim acest val patru cu pierderi mici dacă nu ne vom vaccina. Ne asumăm un risc mult prea mare de a pierde persoane dragi din cauza unei boli pe care am putea şi am fi putut să o controlăm mult mai bine dacă înţelegeam din timp cât de important este să ne vaccinăm”, a adăugat medicul.

Acesta a subliniat că autorităţile au nevoie de implicarea oricăror persoane care pot să aducă „un plus de credibilitate şi de mesaj”, privind beneficiile vaccinării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri