Programul național de Terapie Intensivă a fost finanțat de prim-ministru Florin Cîțu la rectificarea bugetară, însă este blocat în continuare de Ministerul Sănătății și în special de secretarul general, a declarat fostul ministru Victor Costache, consilierul premierului, marți, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

„Toată primăvara și toată vara Comisia de Terapie Intensivă, împreună cu noi, a lucrat pentru elaborarea unui Program național de Terapie Intensivă. Acest program a fost finanțat la rectificare.

În România, Guvernul Cîțu a fost singurul guvern care și-a dat seama că nu există un program național de Terapie Intensivă și a încercat să creeze un program național de Terapie Intensivă. Am avut un parteneriat foarte bun la nivelul Casei naționale.

În schimb, lucrurile s-au blocat la nivelul Ministerului Sănătății. Domnul profesor Săndesc, președintele Comisiei Ministerului Sănătății de Terapie Intensivă, este disponibil telefonic să vă confirme acest lucru. Din păcate, nici până acum acest program, deși a fost finanțat de către prim-ministrul Cîțu, nu a fost introdus pe ordinea de zi”, a spus primul ministru al Sănătății din pandemia de COVID-19.

Guvernul Cîțu, a continuat el, alocase banii necesari la rectificare.

„Cei de la Ministerul Sănătății trebuiau pur și simplu să îl pună în hotărârea de Guvern cu programe, care este în transparență de o perioadă bună de timp pe site-ul Ministerului Sănătății și în care paradoxal, deși primul-ministru a alocat aceste fonduri, nu a introdus programul național de Terapie Intensivă”, a adăugat Victor Costache, care a prezentat documente în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here