Caută
Close this search box.

VIDEO Ancheta deputatului britanic ucis a fost încredinţată serviciilor antitero

antitero

Ancheta privind uciderea deputatului britanic David Amess, înjunghiat vineri în timpul unei reuniuni electorale, într-o biserică la aproximativ 60 km est de Londra, a fost încredinţată serviciilor antiteroriste, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

„Ancheta este în faza incipientă şi este condusă de ofiţeri din cadrul direcţiei antiteroriste”, a declarat şeful poliţiei locale Ben-Julian Harrington, în cadrul unei conferinţe de presă.

Un suspect în vârstă de 25 de ani a fost arestat imediat la faţa locului, unde a fost găsit un cuţit, a precizat şeful poliţiei locale, adăugând că ”anchetatorii vor stabili dacă acesta a fost sau nu un act terorist”.

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat, care a pătruns în incinta unde se desfăşura reuniunea, într-o biserică din oraşul Leigh-on-Sea. O seară de rugăciune a fost organizată într-o biserică din acest oraş.

În pofida eforturilor serviciilor de urgenţă, care au ajuns la faţa locului în câteva minute, parlamentarul nu a putut fi salvat, a afirmat, de asemenea, şeful poliţiei locale. Acest caz a provocat o emoţie enormă în Regatul Unit, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri